Почела „Дечја недеља”

Подизањем заставе и пуштањем белог голуба данас је и у Алексинцу почела „Дечја недеља” која се традиционално одржава у првој недељи октобра. Овогодишња недеља посвећена најмлађима одржава се под мотом „Моје је право да живим срећно и здраво”.

Dečja nedelja Први дан манифестације протекао је у знаку „Дечјег вашара” који је организован на платоу Дома културе. Основне школе са територије алексиначке општине су на штандовима изложиле ученичке радове који су настали на часовима ликовне културе.

‒ Наши ученици су на данашњем вашару представили разне предмете и радове које су креирали у оквиру часова ликовне културе и народне традиције на тему ‘Јесен и породице’ и на тај начин представили места и амбијента где се осећају срећно и здраво – рекла нам је Соња Митровић, учитељица у ОШ „Вук Караџић” у Житковцу.

У музичком програму наступили су Дечји хор ЦКУ „Мали вокали” и оркестар ученика ОШ „Љупче Николић”, док је позоришна трупа „Дедина гаража” из Ниша извела луткарску представу. Малишани су и овог пута били у прилици да се друже и фотографишу са кловном и штулашима.
„Дечја недеља” се наставља сутра када ће глумци Студија глуме Центра за културу и уметност одиграти представу „Кирија”.

Представа почиње у 12 сати у великој сали Дома културе.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + 8 =