Posle javnog uvida, Elaborat pred većnicima i odbornicima

Na današnjoj sednici Opštinskog veća usvojen je nacrt Elaborata o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Aleksinac koji je pretrpeo izmene nakon sednice održane 30. januara. Reč je o zemljištu u radnoj zoni „Kukiš” površine blizu tri hektara koje bi u skladu sa Uredbom Republičke Vlade bez nadoknade bilo ustupljeno kompaniji „Ugur Balkuv” iz Turske. Na ovoj lokaciji turska kompanija planira izgradnju fabrike tekstilne trikotaže u kojoj bi posao našlo 250 ljudi. Usvojeni Nacrt Elaborata i nacrt Ugovora u narednih osam dana biće dostupni javnosti na zvaničnom sajtu opštine Aleksinac, a nakon toga će se opet naći pred većnicima, a potom i odbornicima lokalne skupštine. Konačnu reč daće Vlada Republike Srbije.

Veće

I nacrt Odluke o usvajanju Lokalnog akcionog plana zapošljavanja opštine Aleksinac za 2018. godinu dobio je danas „zeleno svetlo”. LAPZ koji je usaglašen sa Nacionalnim akcionim planom zapošljavanja definiše ciljeve i prioritete politike zapošljavanja sa utvrđenim programom i merama koji će se realizovati u skladu sa Zakonom o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti.

Veće

Na današnjoj sednici data je i saglasnost na Odluku Nadzornog odbora JP za puteve i stambeno komunalnu delatnost o cenovniku radova na poslovima održavanja stambenih zgrada i poslovnih objekata. Predloženi cenovnik je, kako je istakao predstavnik JP za puteve, ostao nepromenjen u odnosu na prošlu godinu.

Većnici su usvojili i predloge zaključaka o usvajanju tromesečnih izveštaja o realizaciji godišnjih programa poslovanja dva komunalna preduzeća i preduzeća za puteve.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

15 + 1 =