Stvaralaštvo

После „стваралаштва”, фолклораше чека „воденица”

Смотром у Мозгову, у суботу је завршен овогодишњи, иначе петнаести по реду циклус „Културног стваралаштва на селу”. На последњој приредби, песмом и игром су се представили домаћини, чланови КУД-а „Буковик” и њихови гости из културно уметничких друштава „Дејан Јовановић Деша” из Тешице и „Пантелеј” из Краљева.

Програм су отвориле две здравице, домаћина и гостију из Тешице, а потом су се на сцени смењивали фолклорни ансамбли, певачи и инструменталисти.

Поред сплетова игара из Шумадије, Лесковца, Ниша, Поморавља, Врања и Црне Траве, публика у препуној сали Дома културе била је у прилици да чује и изворне песме у интерпретацији Љиљане Мијаиловић и Славише Првуловића, као и фрулаша Драгија Николића и хармоникаша Виобрана Марковића.

 

 

 

 

Смотру у Мозгову пратила je добро осмишљена изложба рукотворина, експоната и старих предмета који су некада били неизоставни део сеоских домаћинстава.Stvaralaštvo Како се овом приликом чуло, ово је најбоља изложба и најлепше украшена позорница у овогодишњем „стваралаштву”.

По традицији, најбољи фолклорни ансамбли, певачи и инструменталисти наступиће прве вечери овогодишње туристичке приредбе „На Морави воденица стара”, која се одржава у дане Петровданског вашара.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen − 11 =