Komarci

Posle glodara i krpelja, na red došli i komarci

Ekipe preduzeća DE MUS iz Beograda i SINITRA DDD iz Valjeva sutra će započeti akciju suzbijanja komaraca na više lokacija na teritoriji naše opštine.

Komarci U saopštenju Opštinske uprave opštine Aleksinac, navedeno je da će se suzbijanje larvi komaraca vršiti u barama, iskopima, kanalima i delovima starog korita Južne Morave i pojedinim delovima toka reke Moravice. Suzbijanje odraslih formi komaraca obuhvatiće dostupne površine pod trskom, drvenaste i druge visoke vegetacije na obalama pomenutih vodenih površina, kao i park Brđanku i neformalno izletište Jaz.

Komarci Suzbijanje larvi ovih insekata vrši se direktnim prskanjem vodenih površina i kako nadležni ističu, tretman se vrši preparatima neškodljivim za ljude, domaće životinje i pčele.

Komarci

 

 

Kod suzbijanja odraslih formi komaraca, odnosno adulcidnog tretmana, primenjivaće se prskanje motornim leđnim pumpama, ULV uređajima sa vozila i termalnim zamagljivanjem, što predstavlja opasnost za pčele.

Zbog toga je potrebno da pčelari koji žive u neposrednoj blizini Brđanke, izletišta Jaz, reke Moravice u Kraljevu, Žitkovačke bare, bare u Srezovcu i Gornjem Ljubešu, bare i priobalnog pojasa Južne Morave u Bobovištu i sličnih površina u blizini naselja, spreče kretanje pčela za vreme izvođenja akcije.

Ukoliko vremenske prilike budu povovljne, očekuje se da akcija suzbijanja komaraca bude okončana za tri do četiri dana.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one × 5 =