Sportski

„Poslednji voz” za o(p)stanak

Šampionat fudbalera u Zoni Istok i Okružnoj ligi bliži se kraju. I dok se pobednici odavno znaju, velika neizvesnost je oko toga koje će se ekipe seliti u niži rang. Zato će i ovog vikenda mnogi klubovi koji se nalaze u zoni ispadanja pokušati da osvoje bodove i uhvate „poslednji voz” za opstanak.

U Zoni Istok u nedelju se igraju mečevi pretposlednjeg, 29. kola. Od 17:30 Moravica u Subotincu dočekuje Svrljig, a Rudar Alpos u Belotincu igra protiv Naših krila.

Dva kola pre kraja, Moravica i Rudar Alpos imaju po 35 bodova i zauzimaju 10, odnosno 11. mesto, a to znači da su im bodovi preko potrebni.

Završava se takmičenje u Okrugu

Utakmicama 30. kola u nedelju se završava prvenstvo fudbalera u Okružnoj ligi.
Od 17:30 sastaju se:

u Aleksincu: PalilulaMoravac iz Zaplanjske Toponice,
u Kormanu: SlogaRadnički iz Čapljinca,
u Mezgraji: Jedinstvo (Grejač) – Naisus (Rožina),
u Batušincu: MladostCrvena zvezda (G. Ljubeš), i
u Donjoj Rasovači: Rasovača Morava (Žitkovac).

U nedelju takmičenje u ribolovu…

Međunarodno kup takmičenje u sportskom ribolovu, koje 11. put zaredom organizuje Organizacija sportskih ribolovaca „Bistro” iz Aleksinca, održaće se u nedelju na Bovanskom jezeru od 7 sati.
Kup se organizuje u okviru obeležavanja 5. juna – Dana opštine.

… i turnir u stonom tenisu 

Sportski

Povodom Dana opštine u nedelju će se održati Pojedinačno takmičenje u stonom tenisu. Kako je najavljeno, na turniru će učestvovati igrači rođeni 2004. godine i mlađi iz pet klubova, i to: Hajduk Veljko iz Negotina, Ozren iz Sokobanje, Metalac iz Kraljeva, Jezero iz Bovna i Šumatovac iz Aleksinca, koji je i organizator turnira.

Za pobednike su obezbeđene medalje, pehari i diplome, a za sve učesnike zahvalnice. Turnir će biti održan u sali Aleksinačke gimnazije od 9 sati.

 

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

16 + sixteen =