Посета Загорју об Сави: Треће полувреме уз Северину

Осмочлана екипа Спортског савеза општине Алексинац током викенда боравила је у побратимској општини Загорје об Сави, где је са својим колегама одиграла пријатељску утакмицу у малом фудбалу и договорила проширење сарадње и у осталим спортовима. Сам дочек и искрени братски загрљаји нису наговештавали да ће на терену бити борбено и занимљиво. Међутим, када је сусрет почео прорадио је такмичарски дух, како код млађих, тако и код ветерана, па се на почетку видела жестока утакмица. На тренутке „стари асови” су показали своје фудбалско умеће, подсетивши присутне да су некада били асови у овој игри и да некадашњи резултати нису били случајни.

Алексинчани су стално били у вођству, понекада и са два гола разлике, али су домаћини успели да изједначе на крају, па је резултат 7:7 (полувреме 2:3) задовољио апетите и једних и других.

Резултат је одговарао свима, али такмичарски дух није напуштао екипе, па се у појединим тренуцима препричавало како се могло доћи до победе.

Добра атмосфера и дружење након утакмице, најпре у кафићу Ногометног клуба „Загорје”, а затим у планинарском дому, резултат и игру ставили су у други план. Искрено пријатељство се показивало на сваком кораку, а два најбоља певача из једне и друге екипе, код гостију Александар Земљак, а код домаћина Александер Ритер, предњачили су у песми певајући хитове Шабана Шаулића, Хариса Џиновића, Халида Бешлића, Мирослава Илића и других.

Zagorje
Спортисти су за два дана дружења обишли многе знаменитости општине домаћина, која је славила свој дан, а вечери су се завршавале на градском тргу уз концерте музичких звезда. Прво је наступио Саша Лошић са својим Плавим оркестром, а сутрадан је концерт одржала поп певачица Северина Вучковић.

Надметање екипа из побратимских општина пратила је и трочлана делегација Алексинца, коју су чинили заменик председника општине Чедомир Ракић и одборници Драган Стаменковић и Саша Цветковић.

На растанку је договорено да се стари пријатељи виде већ 29. новембра у Алексинцу, пре званичне посете поводом Дана општине, 5. јуна.

ШД Тримчек Загорје: Коримшек Стане, Грчар Игор, Уле Тадеј, Дролц Санди, Кос Мито, Кос Вид, Текавчић Еди, Ритер Александер, Вртачник Само.

Спортски савез Алексинац: Милетић Стефан, Милетић Душан, Миловановић Србобран, Земљак Александар, Младеновић Бојан, Живић Јован, Вуксановић Дејан, Миљковић Нинослав

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 3 =