Poraz bledog Napretka

Košarkaši Napredak Bosforusa (neočekivano) ubedljivo poraženi su na gostovanju Kolubari 91:77 (31:19, 24:17, 21:24, 15:17). Aleksinački tim zablistao na početku, da bi u ostatku meča posrnuo i ispustio kontrolu nad utakmicom. Najefikasniji u redovima Aleksinčana bio je Slaviša Bogavac sa 17 poena, dok je kapiten Dragoljub Šikman postigao poen manje.

Odlično je Napredak otvorio susret u Lazarevcu. Nakon uvodna dva minuta, na semaforu je stajalo 0:7 u korist gostiju. Nakon toga, usledila je serija pogodaka igrača Kolubare, koji će do kraja prvog perioda u koš Napretka isporučiti čak 31 poen.

Ni druga deonica nije donela nikakav boljitak u igri Aleksinčana. Razigrani domaćin pogađa sa gotovo svih pozicija, dok se na drugoj strani terena nižu promašaji i izgubljene lopte gostiju iz Aleksinca. Nakon 20 minuta igre Kolubara je imala ubedljivu prednost od 55:36.

Treća četvrtina počela je dosta dobro po Napredak, dajući nagoveštaj da bi naš tim mogao meč uvesti u neizvesnu završnicu. Međutim, za tako nešto nije bilo snage. Prednost Kolubare bila je isuviše velika, te su se vidno neraspoloženi Napretkovi košarkaši istrošili u toj jurnjavi, u kojoj nisu uspeli da smanje rezultat na jednocifren zaostatak.

I poslednju deonicu dobili su košarkaši iz Aleksinca (15:17) ali to nije bilo ni približno dovoljno da bi se uplašio domaći tim.

Na kraju, zaslužena pobeda domaće ekipe (91:77) kojoj je ovo tek četvrti trijumf u dosadašnjem toku prvenstva. Aleksinčani, nakon serije od pet pobeda, sada imaju skor 7:5, a u poslednjem kolu prvog dela Druge lige Srbije dočekaće tim Akademika iz Srbobrana.

Napredak Bosforus: Šikman 16 (4sk, 3as), Zornić 4, Jančić 15, Stevanović U., Vidić 5, Stanisavljević 3 (5as), Mitić 8 (4sk), Stevanović M. 6 (5sk, 3ukr), Bogavac 17, Đurđević 3.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

20 − 1 =