NURDOR

Poleteli baloni iz Aleksinca

I iz Aleksinca su danas poleteli zeleni baloni kao znak podrške svim mališanima koji boluju od raka. U organizaciji Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka – NURDOR, Svetski dan posvećen deci koja se suočavaju sa ovom malignom bolešću obeležen je u još 39 gradova u Srbiji.

‒ NURDOR svakodnevno radi na tome da svakom detetu, koje u našoj zemlji oboli od raka bude omogućeno pravo na najbolje lečenje i negu. Nijedno dete nigde u svetu ne sme da pati više od patnje koju nosi sama težine maligne bolesti – rekla je Nataša Stamenković volonter NURDOR-a.

Kampanju pod sloganom „I ja se borim” već dve godine organizuje Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka, a cilj ovih akcija je prikupljanje sredstava za izgradnju novog hemato-onkološkog odeljenja u Nišu i veća vidljivost problema malignih oboljenja kod dece. Centralna manifestacija u Aleksincu održana je ispred Turističko-informativnog centra u glavnoj ulici.

Statistika pokazuje da se u Srbiji godišnje razboli 300 dece, a čak pedesetoro njih umre od posledice ove teške maligne bolesti.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

sixteen − one =