NURDOR

Подршка деци оболелој од рака

Алексинац ће у четвртак, 15. фебруара, бити један од 40 градова у Србији у којима ће се организовати хуманитарни скупови поводом Светског дана деце оболеле од рака.

Централна манифестација у Алексинцу биће организована у улици Књаза Милоша, испред Туристичко-информативног центра, од 12 до 14 часова. У 13 сати симболично ће бити пуштени балони подршке за све малишане који се лече и у знак сећања на оне који су изгубили битку са овом опаком болешћу.

Кампању под слоганом „И ја се борим” већ две године организује Национално удружење родитеља деце оболеле од рака НУРДОР, а циљ ових акција је прикупљање средстава за изграду новог хемато-онколошког одељења у Нишу и већа видљивост проблема малигних обољења код деце.

„Ове године НУРДОР очекује завршетак овог пројекта од националног значаја који ће значајно допринети побољшању услова онколошког лечења деце у целом јужном региону Србије”, наводи се у саопштењу НУРДОР-а и додаје се да је за трећу фазу, која обухвата опремање објекта, потребно обезбедити још 17 милиона динара.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 1 =