detalj sa utakmice

Pobednici overili „vize” za Niš

Proglašenjem pobednika i uručivanjem nagrada i priznanja, juče je u Hali sportova završeno opštinsko takmičenje osnovaca i srednjoškolaca u rukometu.

Aleksinačka gimnazija rukomet
Ženska i muška ekipa Aleksinačke gimnazije

U kategoriji srednjoškolaca, u konkurenciji omladinki, u finalu snage su odmerile ekipe Aleksinačke gimnazije i Tehničke škole „Prota Stevan Dimitrijević”. U regularnom toku bilo je nerešeno 5:5, a u izvođenju sedmeraca više sreće imale su gimnazijalke koje su slavile sa 2:1. Za najbolju igračicu proglašena je Dejana Vidanović, a za najboljeg golmana Anđela Marković, obe iz pobedničke ekipe. U konkurenciji omladinaca, u finalu ekipa Tehničke škole „Prota Stevan Dimitrijević” sa 24:10 pobedila je odgovarajuću selekciju „Aleksinačke gimnazije”. Titule najboljih aktera poneli su momci iz pobedničke ekipe – Nemanja Ristić je proglašen za najboljeg igrača, a Đorđe Bobičić za najboljeg golmana.

Tehnička škola rukomet
Muška i ženska ekipa Tehničke škole “Prota Stevan Dimitrijević”

U takmičenju osnovaca, u konkurenciji dečaka trijumfovala je ekipa škole „Ljupče Nikolić” koja je sa 8:1 pobedila tim škole „Vožd Karađorđe”. Na treće mesto plasirali su se predstavnici subotinačke škole „Sveti Sava”. I ovoga puta najbolji igrač i golman su iz ekipe pobednika, a to su Dalibor Tasić i Mihajlo Stevanović.

Osnovna škola Ljupče Nikolić rukomet
Pobednička ekipa Osnovne škole “Ljupče Nikolić”

Među devojčicama najbolja je ekipa škole „Vuk Karadžić” koja je u finalu sa 3:0 pobedila predstavnice škole „Sveti Sava” iz Subotinca, dok su se na treću poziciju plasirale rukometašice iz škole „Vožd Karađorđe”. U ovoj kategoriji najbolja igračica je Nađa Spasić iz žitkovačke škole „Vuk Karadžić”, dok je titula najboljeg golmana dodeljena njenoj školskoj drugarici Mihaeli Izabeli Savić.

Osnovna škola Žitkovac rukomet
Pobednička ekipa Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Žitkovca

Po tri najbolje plasirane ekipe u svakoj kategoriji nagrađene su peharima, medaljama i diplomama. Ekipe koje su osvojile prvo mesto učestvovaće na okružnom takmičenju u Nišu.
Takmičenje je organizovao Savez za školski sport opštine Aleksinac.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seventeen − nine =