RK Aleksinac 1

Pobeda na startu

Na startu prolećnog dela prvenstva Prve lige – Istok, rukometaši Aleksinca sinoć su pred svojim navijačima, reklo bi se bez prevelike muke, savladali ekipu Pirota sa 39:34. To je bio povod za razgovor sa trenerom RK „Aleksinac”, Vladanom Stošićem.

Vladan Stošić , trener RK Aleksinac
Vladan Stošić, trener RK Aleksinac

‒ Pobeda je bila očekivana. Na ovoj utakmici deo mlađih igrača je dobio šansu i dobro su je iskoristili. Njihovom igrom sam zadovoljan i nadam se da će oni i u daljem toku prvenstva imati i iskoristiti svoje šanse, s obzirom na to da ne jurimo prvo ili drugo mesto niti smo u zoni ispadanja. 

‒ U narednom kolu gostujete ekipi Vlasotinca?

‒ To je odlična ekipa iz gornjeg dela tabele. Mislim da su kvalitetniji od nas, ali to ne mora ništa da znači, jer smo mi prošle godine više bodova osvojili u gostima nego kod kuće. 

‒ Kakav plasman očekujete na kraju prvenstva?

‒ Realno je da se plasiramo među prvih pet-šest ekipa. Imajući u vidu da sam oduvek voleo da radim sa mlađim igračima, pokušaću da ih isforsiram i to, pre svega, domaće igrače koji zaslužuju da igraju i da tako, na neki način, oni budu pečat mog rada. Da li ćemo biti peti ili šesti, mislim da je manje bitno. Važno je da stvorimo osnove za budućnost aleksinačkog rukometa.

ALEKSINAC – PIROT 39:34(18:13)

Hala sportova Aleksinac. Gledalaca: oko 150. Sudije: Vladan Mitić (Niš), Stefan Petković (Leskovac).

ALEKSINAC: Nisić 3, Vasić 2, Ristić 6, Jovanović 7, Đorđević 5, Kostić, Stanojić, Trivunac 3, Stevanović, Milosavljević, Tanasković 2, Mandić 1, Mitrović, Stojanović 9, Stoilković 1.
PIROT: Lilić, D. Cvetković 1, Nikolić 10, M. Stojanović, Živković, Petrović 3, N. Cvetković 5, Jelić, Anisijević 5, Virijević 2, D. Stojanović 4, Aleksić 4.
Igrač utakmice: Nemanja Ristić (Aleksinac).

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

19 − 10 =