Savet

Parkiraju stolice umesto automobila

Nedavno izmenjeni režim saobraćaja u pojedinim gradskim ulicama funkcioniše bez problema, a neki manji propusti u vezi sa vertikalnom signalizacijom koji su navedeni u službenoj belešci saobraćajne policije, biće relativno brzo otklonjeni, čulo se danas na sednici Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Aleksinac.

Savet se proglasio nenadležnim za rešavanje zahteva drogerije „Lili” o obezbeđivanju posebnog parking mesta za istovar robe, pa će zahtev biti upućen nadležnim službama. Ovom prilikom je konstatovano da su vlasnici pojedinih radnji u glavnoj ulici uzurpirali mesta predviđena za parkiranje putničkih vozila stavljanjem stolica i drugih predmeta, te da je neophodno doneti odgovarajuću odluku kojom će to biti zabranjeno.

Savet

Pred članovima Saveta našao se i zahtev građana iz ulice Slobodana Nikolića u blizini PU „Lane” koji traže da se u ovoj ulici postave stubići kako bi se sprečilo parkiranje vozila na trotoaru zbog čega su deca i roditelji prinuđeni da se kreću kolovozom.

Član Saveta Nikola Stevanović obevestio je prisutne da je tokom aprila u četiri osnovne škole u našoj opštini uspešno organizovana akcija edukovanja đaka prvaka o bezbednosti u saobraćaju.

Na sednici je istaknuto da pojedini taksisti i pored upozorenja i dalje parkiraju svoja vozila ispred zgrade EPS-a u ulici Dušana Trivunca, pa će, kako je rečeno, u rešavanje ovog problema biti uključena saobraćajna policija.

 

Jedan komentar

  1. Mene iskreno zanima kada će ta naša saobraćajna policija da počne da reaguje na parkiranje na pešačkim prelazima, kada bi bar nedelju dana svaki dan izlazili prepodne videli bi o čemu pričam.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × three =