Paprena cena paprike

Da je stiglo proleće svedoče i pune tezge povrća na aleksinačkoj zelenoj pijaci. Uz šarenoliku ponudu i cene su šarenolike.

pijaca Za kilogram paradajza treba izdvojiti 200 dinara, koliko je potrebno i za kilogram mladog krompira. Za prošlogodišnji krompir treba izdvojiti četiri puta manje novca, a ista cena od 50 dinara je i za kilogram crnog luka. Veza mladog crnog luka je 20 dinara, a veza belog duplo skuplja. U ponudi je i mladi i stari kupus, stim što je mladi 100, a stari 50 dinara po kilogramu. Krastavac je 150 dinara, papričice 30 dinara komad, veza rotkvica 20 dinara, a zelena salata se kreće od 20 do 40 dinara. Najskuplja je paprika i za kilogram, zelene ili zrele, treba izdvojiti 250 dinara.

U piljarama, kada je reč o voću, za jabuke treba izdvojiti od 80 do 120 dinara, koliko koštaju najskuplje jabuke. Poređenja radi, ista je cena i za kilogram banana ili pomorandži.

Jagnjad i prasad po istoj ceni 

Na stočnoj pijaci u Tešici, minulog petka, cena žive vage prasadi je bila od 250 do 260 dinara, dok su jagnjad prodavana po 300 dinara za kilogram. Za razliku od tešičke, na pijaci u Kormanu, u nedelju je cena prasadi i jagnjadi bila ista, pa je u zavisnosti od kvaliteta trebalo izdvojiti od 280 do 320 dinara za kilogram.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

11 − one =