Savet za saobraćaj

O stubićima će se izjasniti inspekcija

Na predstojećem stručnom skupu, koji će se 4. i 5. oktobra održati na Kopaoniku u organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, učestvovaće i predstavnici Saveta za bezbednost saobraćaja u opštini Aleksinac. Aleksinčani su pozvani da predstave, kao primer dobre prakse, svoje aktivnosti i rezultate u oblasti edukacije najmlađih, odnosno dece i učenika. Zbog toga je na današnjem sastanku Saveta doneta odluka o učešću četiri člana ovog tela, s tim što za dva predstavnika troškove snosi Agencija, dok će za druga dva predstavnika lokalni Savet morati da izdvoji ukupno oko 5.200 dinara.

Članovi Saveta nisu doneli odluku povodom prijave jednog građanina da Preduzeće za puteve Aleksinac nije registrovano za proizvodnju sredstava za saobraćajnu signalizaciju i da ono nezakonito proizvodi saobraćajne stubiće koji nisu prošli atest pa tako ugrožavaju bezbednost stanovnika. Savet se upoznao sa ovom informacijom, ali je mišljenja da je to posao za inspekcijske organe, koji će postupiti po ovoj prijavi. Kako je rečeno, Savet je na zahtev pojedinaca i ustanova, a u skladu sa programom parkiranja davao saglasnost na postavljanje privremenih stubića, koji imaju za cilj da upozore, a ne i da spreče fizički udar.

Što se tiče zahteva Mesne zajednice Rutevac da se krene sa uređenjem zone škole i u njihovom selu, Savet je odlučio da uređenje tog prostora uđe u program aktivnosti za narednu godinu i da se u skladu sa takvim opredeljenjem zatraži saglasnost upravljača ovog republičkog puta.

Savet je na današnjoj sednici dao i pozitivno mišljenje da određeni nadležni organi izdaju rešenje o privremenoj promeni režima saobraćaja na lokalnom putu Žitkovac-Donji Adrovac zbog početka radova na rekonstrukciji i asfaltiranju Solunske ulice. Zahtev je podneo izvođač „ABM Putogradnja” d.o.o. iz Mramora, koji je angažovan na izgradnji ove ulice.

 

Jedan komentar

  1. ono sto je vidljivo u vezi stubica je selektivnost,i to tolika da bode oci!
    stubici su postavljeni i na trotoarima gde mozda ne bi trebali kao sto je dom zdravlja ili pijaca,ali zato nisu postavljeni gde treba i to od pivarskog mosta do kafane zlatno cose!!!
    time se jasno pokazalo da se nekome cine usluge,mozda iz koristi a mozda samo usluge,a deca koja iz podrucija palilule ide i vracaju se iz skole,kao i ucenici vise strukovne skole i starije osobe,ne mogu da prodju od vozlia koja su parkirana na trotoru,sa bilo koje strane ulice!
    inace sa postavljanjem stubica se krenulo,ali su zaustavljeni na neciju intervenciju i da bi se nekom ucinila usluga! sramota

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

8 + 19 =