Brđanka

OTIS planira obnovu „Letnje bašte”

Opštinska organizacija za turizam i sport rešila je da ruinirani objekat na Brđanki, takozvnu „Letnju baštu”, koji je jedno vreme bio restoran, a potom diskoteka, preuredi u bife koji će imati višestruku namenu.

Brđanka Prvi korak ka ovom cilju je odobrenje lokalne vlade na jučerašnjoj sednici. Većnici su dali saglasnost da se objekat, koji je u vlasništvu opštine, ustupi organizaciji na neodređeno vreme, bez naknade. Po rečima direktorke OTIS-a Milene Maksimović, nakon adaptacije, prostor bi bio namenjen odmoru, rekreaciji, sportskim takmičenjima i kulturno-zabavnom programu.

‒ Ideja nam je da tu napravimo i mini kuhinju u kojoj bi bili zastupljeni isključivo zdrava hrana i napici. U objektu bi se organizovale promocije zdrave hrane i stilova života, što podrazumeva i opremu na otvorenom prostoru koja bi se koristila u rekreativne svrhe – kaže direktorka OTIS-a i dodaje da planiraju i obnovu dečjeg igrališta.

Brđanka Kako će se ova investicija finansirati, zasad je još nepoznanica. Naime, postoje dve moguće varijante, a to je da se sredstva obezbede kroz program prekogranične saradnje sa Bugarskom ili alternativna, da se upotrebe zaostala sredstva iz ovog fonda.

‒ Mi smo aplicirali po drugom pozivu prekogranične saradnje sa Bugarskom, odnosno gradom Pirdopom u okolini Sofije, s obzirom da i oni imaju sličnu programsku aktivnost podsticaja mladih. Odlučili smo da probamo da tim sredstvima uradimo adaptaciju objekta koji je zaista u žalosnom stanju i godinama zapušten. U suprotnom imamo rezervnu varijantu, da u toku sledeće godine iskoristimo sredstva koja tri godine unazad čuvamo, a ostala su iz prošlog projekta prekogranične saradnje – objašnjava direktorka OTIS-a.

Brđanka

Objekat na Brđanki, pre dve godine, opština je dala na korišćenje „Komunalnim uslugama”, ali je preduzeće obavestilo predsednika da nije u mogućnosti da objekat obnovi i da se stara o njemu, zbog zabrane prijema novih radnika i nedostatka sredstava.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eleven + 6 =