Poljoprivreda

Otvoren konkurs za poljoprivrednike

Fond za razvoj poljoprivrede raspisao je javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava, a za opštinske subvencije poljoprivrednici će moći da se prijave od ponedeljka, 28. maja. Opredeljena finansijska sredstva za ovu godinu iznose 10.200.000 dinara.

Prema informacijama dobijenim iz Fonda opštine, korisnik može konkurisati za podsticaj u okviru jedne ili više investicija, pri čemu je maksimalni iznos podrške po korisniku 450.000 dinara. Poljoprivreda

‒ U okviru ove mere postoji veliki broj raznovrsnih investicija za koje proizvođači mogu da konkurišu, počev od nabavke kvalitetnih priplodnih grla mlečnih rasa, odnosno goveda, ovaca i koza. Sredstva se dodeljuju i za nabavku raznovrsne opreme i poljoprivredne mehanizacije. Moći će da se konkuriše i za plastenike i opremu, kao i za podizanje novih zasada voćaka i vinove loze. Proizvođači mogu da konkurišu i u sektoru pčelarstva – kaže Slađana Miletić, šef odseka za poljoprivredu i dodaje da sva dokumentacija mora biti kompletna jer naknadna dopuna nije moguća.

Ovogodišnja novina, prema rečima naše sagovornice, je da za svaki sektor moraju postojati limiti, koji se odnosne na veličinu gazdinstva i na veličinu površina pod određenim usevima.

Važno je napomenuti i da pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu. Konkurs će biti otvoren do utroška sredstava ili najkasnije do 31. jula, a sredstva se dodeljuju po redosledu prijavljivanja.

Detaljnije informacije, kao i obrasci, dostupni su na sajtu opštine ili u opštinskoj zgradi (kancelarija br. 32).

 

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nine + nineteen =