Отворена изложба радова будућих васпитача

У Арт галерији Центра за културу и уметност у Алексинцу, синоћ је отворена изложба ликовних радова студената Високе школе за васпитаче струковних студија из Алексинца.

Vaspitači Vaspitači

 

 

 

 

Изложбу је отворио помоћник директора ове школе, др Игор Петровић:
‒ С обзиром на положај школе, горе на брду, понекад ми се чинило да се налазимо изван дешавања у Алексинцу и да, макар у неколико протеклих година, откад сам запослен у школи, нисмо довољно учествовали у културном и уметничком животу града. Због тога је ново руководство школе, као један од приоритета, одредило ближу сарадњу са локалном заједницом: са Центром за културу, библиотеком, образовним установама, културно-уметничким организацијама и, уопште, са грађанима Алексинца ‒ рекао је др Петровић и додао да ова образовно-васпитна установа ускоро прославља 150 година од оснивања (1871. г.), те да има изузетно богату традицију образовања некада учитеља, а данас васпитача.

Vaspitači Vaspitači

Овом приликом изведен је пригодан музички програм који је са студентима припремила др Марина Гавриловић. У сарадњи са садашњим и бившим студентима изложбу, која ће бити отворена до 5. јуна, приредили су др Милош Насковић и др Радован Станојевић.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven + 13 =