Aleksinac na OSIS-u

Osvetlali obraz na OSIS-u

U finalu ovogodišnjih, 44. po redu Olimpijskih seoskih igara Srbije, koje su 23. septembra održane u Banji, selu nadomak Aranđelovca, ekipe sa područja aleksinačke opštine osvojile su jedno prvo, dva druga i tri treća mesta.
Kada je reč o pojedinačnom takmičenju u krosu na 1.600 metara, Stevan Stanojević je osvojio drugo mesto i srebrnu medalju, a Predrag Kostić treću poziciju i bronzano odličje. Ova dva rezultata, naravno, doprinela su da Vakup u krosu osvoji prvo mesto i pehar.

Atleticari na tronu
Sasvim blizu najsjajnijih odličja bili su basketaši iz Loćike i odbojkašice iz Žitkovca. Međutim, u finalu obe ekipe su izgubile od svojih protivnika, pa su na kraju morale da se zadovolje srebrnim medaljama. Basketašice, koje su branile boje Vakupa i do sada četiri puta bile najbolje u Srbiji, ovoga puta osvojile su treće mesto. Isti plasman, dakle treću poziciju, izborili su odbojkaši iz Gornjeg Ljubeša i stonoteniseri iz Tešice.
Sve u svemu, rezultati su bolji nego lane kada su ekipe sa područja aleksinačke opštine osvojile dva prva i jedno drugo mesto.

OSIS 2017
Pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, finalna takmičenja OSIS-a, u kojima je učestvovalo preko hiljadu takmičara iz 22 opštine, organizovali su Savez za rekreativni sport Srbije i Opština Aranđelovac.
Ekipe su se takmičile u malom fudbalu, basketu, odbojci, rukometu, nadvlačenju konopca, krosu, narodnom višeboju, šahu, streljaštvu, stonom tenisu i pikadu, a održano je i promotivno takmičenje u ženskom fudbalu.
Aranđelovac je proglašen za najbolju opštinu OSIS-a, dok je titula najbolje mesne zajednice dodeljena selu Bukovik iz ove opštine.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × five =