Opština darivala bebe srebrnjakom

Majkama sa područja aleksinačke opštine koje su se porodile u periodu od 1. aprila do 30. septembra danas su na svečanosti u Domu kulture uručeni srebrnjaci sa likom Presvete Bogorodice.

Pozdravljajući prisutne roditelje, predsednik opštine Nenad Stanković je rekao da nema lepšeg dana za našu opštinu od dana kada okupimo mlade roditelje, majke i očeve sa svojim bebama i da se to, spletom okolnosti, dešava u danu kada je Aleksinac pre 100 godina oslobođen u Prvom svetskom ratu.

‒ U skladu sa našom tradicijom i lepim običajima da se prinove darivaju po rođenju, i lokalna samouprava će svakoj bebi koja je rođena u proteklih šest meseci i postala naš sugrađanin dodeliti srebrnjak. Ovu akciju koju smo pokrenuli u aprilu, nećemo menjati ni u narednom periodu, tako da će i bebe koje će tek doći na ovaj svet, imati pažnju lokalne samouprave – rekao je predsednik Stanković.

Današnjoj svečanosti prisustvovala je i načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski koja je izrazila zadovoljstvo zbog velikog broja novorođenih beba na području aleksinačke opštine. Čestitajući mladim roditeljima, načelnica im je poželela da već počnu da razmišljaju o drugom, trećem i o četvrtom detetu.

‒ Neka vas ovaj dan i ovi srebrnjaci podsećaju na vreme kada se država borila da nas ima više i neka ove fotografije obraduju predsednika države koji je pokrenuo ovu veliku akciju, da vidi kako je danas bilo u Aleksincu. Ovim današnjim događajem obradovaćemo i našu ministarku koja je ovu akciju pokrenula upravo u Aleksincu – rekla je Dragana Sotirovski.

Pored načelnice Dragane Sotirovski i predsednika opštine Nenada Stankovića, majkama su srebrnjake uručili i zamenik predsednika opštine Čedomir Rakić i narodni poslanik Dalibor Radičević. Danas je dodeljeno 213 srebrnjaka, a u aprilu na prvoj ovakvoj svečanosti, srebrnjake su dobile 83 majke koje su se porodile u prvom tromesečju ove godine.

Više fotografija sa ove dodele na našoj fejsbuk stranici Radio Aleksinca.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two × four =