Општина даривала бебе сребрњаком

Мајкама са подручја алексиначке општине које су се породиле у периоду од 1. априла до 30. септембра данас су на свечаности у Дому културе уручени сребрњаци са ликом Пресвете Богородице.

Поздрављајући присутне родитеље, председник општине Ненад Станковић је рекао да нема лепшег дана за нашу општину од дана када окупимо младе родитеље, мајке и очеве са својим бебама и да се то, сплетом околности, дешава у дану када је Алексинац пре 100 година ослобођен у Првом светском рату.

‒ У складу са нашом традицијом и лепим обичајима да се принове даривају по рођењу, и локална самоуправа ће свакој беби која је рођена у протеклих шест месеци и постала наш суграђанин доделити сребрњак. Ову акцију коју смо покренули у априлу, нећемо мењати ни у наредном периоду, тако да ће и бебе које ће тек доћи на овај свет, имати пажњу локалне самоуправе – рекао је председник Станковић.

Данашњој свечаности присуствовала је и начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски која је изразила задовољство због великог броја новорођених беба на подручју алексиначке општине. Честитајући младим родитељима, начелница им је пожелела да већ почну да размишљају о другом, трећем и о четвртом детету.

‒ Нека вас овај дан и ови сребрњаци подсећају на време када се држава борила да нас има више и нека ове фотографије обрадују председника државе који је покренуо ову велику акцију, да види како је данас било у Алексинцу. Овим данашњим догађајем обрадоваћемо и нашу министарку која је ову акцију покренула управо у Алексинцу – рекла је Драгана Сотировски.

Поред начелнице Драгане Сотировски и председника општине Ненада Станковића, мајкама су сребрњаке уручили и заменик председника општине Чедомир Ракић и народни посланик Далибор Радичевић. Данас је додељено 213 сребрњака, а у априлу на првој оваквој свечаности, сребрњаке су добиле 83 мајке које су се породиле у првом тромесечју ове године.

Више фотографија са ове доделе на нашој фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × five =