Omladinski hor i „Mali vokali” dobili nove članove

Omladinski hor Centra za kulturu i umetnost i dečji hor „Mali vokali” juče su dobili nove članove. Direktorka Centra za kulutu i umetnost Maja Radoman Cvetićanin kaže da je za obe audicije interesovanje bilo veliko, te da oba hora sa velikim entuzijazmom kreću u novu sezonu.

‒ Mi smo vrlo srećni što počinje nova jesenja sezona naših pevačkih družina. Radujemo se što se naša deca i ovi malo stariji srednjoškolci rado odazivaju pozivima Centra za kulturu i umetnost i oplemenjuju muzički život Aleksinca. Nadamo se da će svi oni, kad prerastu uzrast naših horova nastaviti da budu podrška ovdašnjim horovima, pre svega gradskom horu ‘Šumatovac’, ali i ostalima i verujemo da je to jedna svetla budućnost za našu pevačku tradiciju – ističe direktorka.

Hor
Omladinski hor CKU

Omladinski hor već krajem ovog meseca putuje u Sombor gde će učestvovati na prvom Omladinskom horskom festivalu, koji će se održati 29. i 30. septembra. Ovaj poziv za gostovanje, na adresu Omladinskog hora CKU, uputila je Srpska horska asocijacija iz Sombora.

‒ Omladinski hor nema tako često priliku da putuje. Festivali su rezervisani za horove koji imaju neku tradiciju i sopstvena sredstva i radujemo se što je omladinski hor dobio poziv za ovo učešće. Zaključujem iz poziva da je ideja organizatora druženje i uspostavljanje veza između mladih koji se bave pevanjem – kaže direktorka Radoman Cvetićanin i izražava nadu da će se naši mladi pevači iz Sombora vratiti sa pohvalama i novim pozitivnim iskustvima.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

18 + twelve =