Омладински хор и „Мали вокали” добили нове чланове

Омладински хор Центра за културу и уметност и дечји хор „Мали вокали” јуче су добили нове чланове. Директорка Центра за кулуту и уметност Маја Радоман Цветићанин каже да је за обе аудиције интересовање било велико, те да оба хора са великим ентузијазмом крећу у нову сезону.

‒ Ми смо врло срећни што почиње нова јесења сезона наших певачких дружина. Радујемо се што се наша деца и ови мало старији средњошколци радо одазивају позивима Центра за културу и уметност и оплемењују музички живот Алексинца. Надамо се да ће сви они, кад прерасту узраст наших хорова наставити да буду подршка овдашњим хоровима, пре свега градском хору ‘Шуматовац’, али и осталима и верујемо да је то једна светла будућност за нашу певачку традицију – истиче директорка.

Hor
Омладински хор ЦКУ

Омладински хор већ крајем овог месеца путује у Сомбор где ће учествовати на првом Омладинском хорском фестивалу, који ће се одржати 29. и 30. септембра. Овај позив за гостовање, на адресу Омладинског хора ЦКУ, упутила је Српска хорска асоцијација из Сомбора.

‒ Омладински хор нема тако често прилику да путује. Фестивали су резервисани за хорове који имају неку традицију и сопствена средства и радујемо се што је омладински хор добио позив за ово учешће. Закључујем из позива да је идеја организатора дружење и успостављање веза између младих који се баве певањем – каже директорка Радоман Цветићанин и изражава наду да ће се наши млади певачи из Сомбора вратити са похвалама и новим позитивним искуствима.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven + eleven =