Omladinska-ekipa-OFK-Napredak-1929

Omladinski pogon – rasadnik mladih talenata

U prva četiri kola Druge omladinske lige Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije, mladi fudbaleri OFK „Napretka 1929” iz Aleksinca zabeležili su jedan remi i tri poraza. Uprkos ovakvom saldu, njihov trener Nikola Kostić je optimista, i veruje da će njegova ekipa ipak zauzeti jedno od mesta u sredini tabele.

Nikola-Kostic
Nikola Kostić

– Ne treba da zvuči kao alibi, ali je činjenica da je omladinska ekipa pretežno sastavljena od momaka koji su po dve ili tri godine mlađi od vršnjaka sa kojima se takmiče. Uz to, imali smo i težak raspored; prva tri kola igrali smo u gostima, a jedini bod osvojili smo u meču protiv ekipe koja je prva na tabeli. Momci zaista vredno rade i treba verovati da rezultati neće izosti, kaže Kostić koji ovu ekipu poznaje u dušu jer je, sa izvesnim prekidima, trenira skoro tri godine.

–Trenutno ekipu čini dvadestak mladih i talentovanih fudbalera. Bilo ih je, doduše, još 10-12, ali su otišli da igraju u prvim timovima drugih klubova. Od ove ekipe se očekuje da bude baza za popunu prvog tima, naglašava naš sagovornik.

U narednom kolu, u sredu, 27. septembra, Napretkovi klinci dočekuju ekipu OFK Bora. Zbog uštede, toga dana, osim utakmice omladinaca, odigraće se i mečevi u kategorijama petlića i pionira.

TreningSrđan Ilić

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eighteen − nine =