Omaž čoveku sa dušom od muzike

Koncertom pod nazivom „Veče Jocinih melodija” sinoć su zatvoreni ovogodišnji „Dani aleksinačke kulture”. Ovo veče bilo je omaž kompozitoru, aranžeru i muzičkom pedagogu Jovici Gavriloviću koji je iza sebe ostavio bogat muzički opus. Apsolutni sluhista i čovek sa dušom od muzike, kako su mnogi govorili, napisao je i aranžirao veliki broj vokalnih i instrumentalnih kompozicija i objavio nekoliko zbirki za harmoniku i klavir.

Za svoje stvaralaštvo, Jovica Gavrilović je nagrađivan i od Radio Beograda i Udruženja kompozitora Srbije. Posebno mesto u njegovom muzičkom opusu zauzima rad sa najmlađima u orkestru „Vedri zvuci”.

Neke od Jocinih najpoznatijih kompozicija izvodili su članovi aleksinačkog hora „Pevnica” i vokalnog sastava „Konstantin” iz Niša.

„Pevnicu” je predvodila kćerka Jovice Gavrilovića dr Marina Gavrilović, dok je niški muški vokalni sastav predvodio Jocin bratanac, Miloš Gavrilović.

Na kraju večeri članovi „Pevnice” i „Konstantina” zajednički su izveli tri Jocine kompozicije „Ruse kose”, „Oro se vije” i „Ovo je Srbija”.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two × three =