OK Bend 2

ОК бенд затвара „Културно лето”

Концертом ОК бенда сутра ће бити затворено овогодишње „Културно лето” које је почело 14. јула и које је током месец и по дана Алексинчанима понудило позоришне представе, концерте, књижевне вечери и бројне радионице.

„Културно лето” отворено је премијером представе „Црвенкапа” у извођењу Градског позоришта „ Театар 91” а потом је на платоу испред библиотеке одиграно још седам представа за малишане, као и две за нешто старију публику.

Манифестацију је обележила и недеља српско-грчког пријатељства у оквиру које су наступили КУД „Света Софија” и филхармонијски оркестар из Патре као и оркестар младих општине Лаврио.

Један викенд протекао је у знаку гостију из општина Партиш, Ранилуг и Косовска Каменица из Косовског Поморавља који су се представили етно изложбом, концертом народних песама и позоришном представом.

Фолклорне наступе су поред домаћина ГКУД „Алексинац” имала и Културно уметничка друштва из Витошевца, Мозгова, Дреновца код Параћина, Блаца и Лебана. На „лету” су наступили и Алексиначки мешовити хор „Шуматовац” и ОМШ „Владимир Ђорђевић”.

Алексинчани су имали прилику да уживају у певачком и свирачком умећу глумаца Небојше Дугалића и Бориса Пинговића у њиховом музичко-поетском кабареу „Да, то су били дани” али и да присуствују представљању књиге Душана Весића „Маги – Као да је била некад”.

Библиотека „Вук Караџић” као један од суорганизатора била је задужена за организовање радионица лепог писања, „У духу слова” и „Словенски језик од старословенског до српског језика”.

Концерт ОК бенда биће одржан на стадиону за мале спортове са почетком у 22 сата а лепа вест је да, према најавама метеоролога, сутра неће бити кише.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 + three =