Od srede do petka “Pekarski dani” u Aleksincu

Tradicionalna manifestacija „Pekarski dani“, koju organizuje Poljoprivredna škola „Šumatovac“, po 12. put će biti otvorena u sredu, 25. oktobra, u 19 časova i trajaće do petka, 27. oktobra.  Predstavnici organizatora kažu da su sve pripreme završene na vreme i po planu, a domaćini su spremni da dočekaju goste iz drugih škola i iz inostranstva.

Predsednik organizacionog odbora “Pekarskih dana” Saša Stanojević

Već danas će biti poznati dobitnici nagrada likovnog i literarnog konkursa o hlebu i pecivu, u kome su učestvovale 22 škole, a kao tradicionalni uvod u „Pekarske dane“ od ponedeljka do srede održaće se i sportska takmičenja u odbojci za devojčice i u malom fudbalu za dečake iz osnovnih i srednjih škola sa teritorije naše opštine.

Od srede, za kada je zakazano zvanično otvaranje manifestacije, program će biti obogaćen i obrazovnim, kulturnim i zabavnim sadržajima – predstavljanjem pekara i pekarskih proizvoda, predavanjima, radionicama, pozorišnim predstavama, izložbama – a u petak tokom čitavog dana svi posetioci će moći da prisustvuju možda i najatraktivnijem delu manifestacije, izboru za najbolji slavski kolač, kaže u izjavi za Alpres predsednik organizacionog odbora Saša Stanojević.

– Koncepcija je svakako ista kao prethodnih godina, međutim, menjaju se sadržaji i oplemenjuju postojeći, menjaju se učesnici. Nešto što se može smatrati novinom su stručna predavanja koja će biti u petak, 27. oktobra, a na kojima će kao predavači učestvovati gosti iz Visoke poljoprivredne škole strukovnih studija iz Prokuplja, doktori poljoprivrednih nauka, doktori humane medicine, predstavnici privrednog sektora koji su uspešni u svojoj delatnosti, pa verujemo da će i to biti zanimljivo našim građanima – napominje Stanojević.

I ovogodišnje „Pekarske dane“, između ostalih, podržali su lokalna samouprava, Centar za kulturu i umetnost, Opštinska organizacija za turizam i sport i Gradsko pozorište „Teatar 91“.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

11 − 8 =