Teatar 91 nagrade

Od devet nagrada, pet Aleksinčanima

Oktobar mesec bio je berićetan za Gradsko pozorište „Teatar 91”. U subotu, 20. oktobra, završen je ovogodišnji festival komedije „Jovan Knežević Caca” u Novom Bečeju i posle pet takmičarskih dana, odlukom žirija, za najbolju predstavu festivala proglašen je komad „Mi čekamo bebu” aleksinačkog pozorišta, isti onaj koji je i otvorio ovaj festival.

 

Ovom prilikom, nagrađen je i Dragoslav Ranđelović za režiju ove predstave, a Srđan Stojadinović Lebi je dobio Cacinu lentu kao najbolji glumac festivala i to za ulogu komšije u ovom komadu. Međutim, tu nije kraj priznanjima aleksinačkom ansamblu. Ovaj dobro uigrani tim najviše se dopao i publici, koja je bila istog mišljenja kao žiri, pa su i od njih dobili priznanje. Na ovogodišnjem festivalu došlo je i do jednog presedana. Žiri je odlučio da dodeli nagradu koja nije bila po planu, pa je nagrada za najbolju kolektivnu igru dodeljena takođe „Teatru 91”. Na kraju festivala, suma sumarum, iz Novog bečeja je u Aleksinac došlo ukupno pet nagrada.

‒ ‘Teatar 91’ je prvi put od svog postojanja doneo pet nagrada u Aleksinac što se do sada nikada nije desilo. Inače tri nagrade su otišle za Beočin i jedna je otišla za Beograd. Ovo je jedan veliki uspeh za ‘Teatar 91’ i nadamo se da ćemo nastaviti ovim tempom da radimo, da igramo na festivalima u Srbiji i van granica Srbije i da se čuje da smo, maltene, kao i profesionalno pozorište ‒ rekla je direktorka Gradskog pozorišta „Teatar 91” Milena Rašić.

Nakon ovog velikog uspeha, aleksinački ansambl ne staje. Gostovanje „Teatra 91” planirano je za 3. i 4. novembar u Šidu, gde će učestvovati na revijalnom festivalu. Kako kažu u ovoj ustanovi, to im je nova saradnja i novo prijateljstvo sa domaćinima iz tamošnjeg Centra za kulturu.

Mi čekamo bebu

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nineteen − four =