sednica - naslovna

Održana 60. sednica Opštinskog veća

Članovi Opštinskog veća su na jutrošnjoj sednici usvojili Pravilnik o naknadi i regresiranju troškova boravka u PU „Lane”. Pravo na naknadu i regresiranje troškova u ovoj ustanovi ima dete čiji roditelji, odnosno staratelji imaju prebivalište na teritoriji aleksinačke opštine. Pravo na besplatan boravak imaju deca sa smetnjama u razvoju i deca sa invaliditetom, deca bez roditeljskog staranja i deca iz porodica koje su korisnici novčane socijalne pomoći, kao i treće i četvrto dete, blizanci, trojke i četvorke.

Na sednici je usvojen i Program korišćenja sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za realizaciju planiranih aktivnosti u ovoj godini.

Izdvojena sredstva, u visini od skoro 41 milion dinara, iskoristiće se između ostalog i za uklanjanje neuređenih deponija, izradu i unapređenje zaštitnog zelenog pojasa oko opštinske deponije, čišćenje obala i korita vodotokova i za nastavak podrške volonterskim akcijama.

Većnici su usvojili i tromesečne izveštaje o realizaciji godišnjih programa „Vodovoda i kanalizacije”, „Komunalnih usluga” i Javnog preduzeća za puteve i stambeno komunalnu delatnost.

I na ovoj sednici članovi veća su dali saglasnost za zaključenje vansudskog poravnanja sa građanima koje su ujeli psi lutalice. Za obeštećenje desetoro građana iz Loćike, Aleksinca, Prugovca, Prćilovice, Donjeg Adrovca, Rutevca, Moravca i Vakupa iz opštinske kase biće izdvojeno 260.000 dinara.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

20 − 3 =