Određene cene ulaznica za festival PIP

Na današnjem sastanku festivalskog odbora utvrđene su cene ulaznica za predstojeći, šesti po  redu Festival prvoizvedenih predstava. Cena pojedinačne ulaznice za parter iznosi 500, a za balkon 400 dinara. Komplet karata za parter košta 2.800, a za balkon 2.100 dinara.
Na sastanku je saopšteno i da će umesto Branke Pujić, kako je ranije najavljeno, član žirija ovogodišnjeg PIP-a biti dramska umetnica Zlata Numanagić. Do ove promene  došlo je zbog profesionalnih obaveza Branke Pujić koje su se poklopile sa terminom održavanja aleksinačkog festivala. Uz Zlatu Numanagić o nagradama će odlučivati i Miša Janketić i Goran Ibrajter.
Podsetimo, umetnički direktor festivala i predsednik selektorske komisije Toma Trifunović je za šesto izdanje ove pozorišne manifestacije odabrao šest predstava. Od 22. do 28. novembra publika će videti Hipnozu jedne ljubavi Zvezdara teatra, Novo doba Bitef teatra, Hor bečkih dečaka Kart Blanš teatra, Rubište Šabačkog pozorišta, Opet plače, ali sad od sreće Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca i predstavu Maestro u izvođenju ansambla Somborskog pozorišta.
Po tradiciji, poslednje veče festivala rezervisano je za predstavu u čast nagrađenih. Ove godine, to će biti predstava Viza u kojoj igraju studenti Akademije lepih umetnosti. Reč je o komadu koji je napisala i režirala Vida Ognjenović, ovogodišnji dobitnik Povelje za doprinos savremenoj srpskoj drami.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 × four =