Ranđelović

Odbornik Ranđelović o našoj kući: Mediji čuvaju vlast

Odbornik u SO Aleksinac Boban Ranđelović iz Demokratske stranke, na jučerašnjoj sednici, govorio je i o medijima koje izdaje naša kuća izrazivši nezadovoljstvo njihovim radom. Kao primer loše medijske prakse naveo je slučaj sa pismom koje je dobio od nezadovoljnih radnika Doma zdravlja.

‒ Radnici su meni poslali pismo i ja sam ga prosledio u celosti, ništa nisam hteo da sakrijem niti da proverim. I šta se desilo? Vajne novine koje su dva i po miliona dobile od opštine Aleksinac, nisu našle za shodno ni da me pozovu, ni da me pitaju ‒ počeo je svoje izlaganje o našim medijima odbornik Ranđelović.

Pozvali su direktora koji se, naravno, branio ali kakav je to dijalog kada vi nemate drugu stranu, pa nemate mene da mu postavim pitanja. Ne moram ja, evo tu su Ivan Dimić, Goran Petković, tu je Svetomir Milanović, dajte bilo koga iz opozicije da bilo šta kaže u javnosti ‒ nastavio je sa svojim nezadovoljstvom za skupštinskom govornicom Ranđelović, osvrnuvši se i na skupštinsko izveštavanje naših medija.

Da pročitate ono što je Alpres objavio sa pretprošle sednice. ‘Opozicija je kritikovala vlast’. Kraj. Toliko, rečenica. Tako ova vlast opstaje, tako što se ne čuje moje mišljenje, Ivanovo mišljenje, što se ne čuje Goranovo mišljenje, tako opstaje ova vlast. Zato vi dobijate političke poene, a mi, nažalost, moramo da se dovijamo na milion drugih načina. Zašto? Zato što je takav sistem ustanovljen i narod misli da je jedini ispravan ‒ konstatovao je odbornik Ranđelović i dodao da se tako mislilo i 99. i da znamo šta je bilo 2000, uz opasku da nažalost prognozira veoma lošu budućnost ove zemlje.

Smatrajući da svaki odbornik ima pravo da za skupštinskom govornicom iznese svoje stavove o bilo kom pitanju, pa i o medijima, izlaganje odbornika Ranđelovića o ovoj temi prenosimo u celosti. Kako ne bismo umanjili efekte njegovog nastupa, naše reagovanje nećemo objaviti danas, već zadržavamo pravo da neka pojašnjenja, naročito oko iznetoj finansijskoj cifri, objasnimo u tekstu koji će biti na ovom sajtu u narednom periodu. 

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

10 − 8 =