Odabrane predstave za 7. Festival PIP

Na današnjoj sednici Festivalskog odbora usvojen je repertoar ovogodišnjeg, sedmog po redu Festivala prvoizvedenih predstava. Selektorska komisija je za aleksinačku pozorišnu publiku izabrala predstave“Sterijin put u Srba” Užičkog narodnog pozorišta, “Bolivud” Narodnog pozorišta iz Beograda, “Jami distrikt” u produkciji Bitef teatra, Centra za kulturu Tivat, Festivala MASZK i Tink Tank studija iz Novog Sada, “Crna kutija” u produkciji Beogradskog dramskog pozorišta i Beoarta, “U čije ime” Narodnog pozorišta iz Niša i “Utopljena duša” Beogradskog dramskog pozorišta.
Umetnički direktor festivala i predsednik selektorske komisije Tomislav Trifunović

– Nije bilo lako odabrati šest od 28 odgledanih predstava. Nadam se da će se publici dopasti naš izbor, jer i ovaj festival će biti žanrovski raznovrstan, biće tu drama, komedija a tu je i jedan mjuzikl “Bolivud” – kaže umetnički direktor festivala i predsednik selektorske komisije Tomislav Trifunović i dodaje da će poslednje večeri festivala, u čast nagrađenih biti odigrana predstava “Kraljice” u zajedničkoj produkciji Bitef teatra i Narodnog pozorišta iz Sombora.

Direktorka Centra za kulturu Maja Radoman Cvetićanin

Članovi Festivalskog odbora su  prihvatili predlog Tomislava Trifunovića da se nagrada za najbolju žensku ulogu na festivalu nazove po glumici Olgi Ivanović, rođenoj Aleksinčanki, koju televizijska publika pamti po ulozi čuvene tašte Nikolajević u seriji “Pozorište u kući”.

Takođe, prihvaćeno je da se ove godine povelja za doprinos savremenoj srpskoj drami dodeli književniku Milovanu Vitezoviću.

Na sednici su saopštena imena potencijalnih članova žirija festivala, ali će se konačna odluka znati tek nakon razgovora sa njima, jer sve zavisi od toga da li se njihove profesionalne obaveze ne  poklapaju sa terminom održavanja aleksinačkog festivala.

Na današnjoj sednici, svi članovi odbora su bili jednoglasni u oceni da je prethodni, šesti festival, sa svim pratećim programima protekao bez propusta i da je bio najposećeniji i najbolje organizovan do sada.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

five × one =