Karate

Overili „vizu” za Rumuniju

Na Prvenstvu Srbije u Lajkovcu, koje je u nedelju organizovala Srpska karate unija, takmičari Karate kluba „Šumatovac” iz Aleksinca imali su zaista bogatu žetvu medalja – osvojili su 13 odličja, i to šest zlatnih, tri srebrna i četiri bronzana.

Karate Zlatne medalje u katama u pojedinačnom plasmanu osvojili su Emina Mladenović, Kristina Pavlović, Nina Urošević i Andrija Zlatanović, dok je srebro pripalo Milici Jovanović. Srebrnu medalju osvojio je i Nikola Ristić koji se takmičio u borbama u kategoriji seniora do 68 kilograma.

Bronzane medalje u katama pojedinačno osvojili su Luka Aleksić i Aleksa Zlatanović.

Karate
Pojedinačno zlato Emina Mladenović, srebro Milica Jovanović

Kada je reč o katama ekipno, zlatne medalje osvojili su kata timovi: „Šumatovac 1” (Milica Jovanović, Emina Mladenović i Jana Ristić) i „Šumatovac 2” (Aleksandar Cvetković, Danilo Vučević i Ivan Udovičić). U katama ekipno srebrne medalje pripale su kata timu „Šumatovac 3” u kome su bile: Martina Đorđević, Emina Mladenović i Jana Ristić, dok su bronzana odličja osvojili kata timovi „Šumatovac 4” (Kristina Pavlović, Teodora Pavlović i Milica Milovanović) i „Šumatovac 5” (Luka Đorđević, Petar Živković i Luka Aleksić).

‒ Rezultati koje smo postigli na Prvenstvu Srbije najbolja su potvrda da se u klubu dobro radi. Osvajači medalja u pojedinačnom plasmanu u svim kategorijama dobiće poziv da učestvuju na Evropskom prvenstvu u Rešiti u Rumuniji, od 22. do 24. juna‒ kaže predsednik Karate kluba „Šumatovac”, Dejan Vuksanović.

Inače, na prvenstvu Srbije nastupilo je oko 350 takmičara iz 24 kluba.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × 1 =