Karate

Оверили „визу” за Румунију

На Првенству Србије у Лајковцу, које је у недељу организовала Српска карате унија, такмичари Карате клуба „Шуматовац” из Алексинца имали су заиста богату жетву медаља – освојили су 13 одличја, и то шест златних, три сребрна и четири бронзана.

Karate Златне медаље у катама у појединачном пласману освојили су Емина Младеновић, Кристина Павловић, Нина Урошевић и Андрија Златановић, док је сребро припало Милици Јовановић. Сребрну медаљу освојио је и Никола Ристић који се такмичио у борбама у категорији сениора до 68 килограма.

Бронзане медаље у катама појединачно освојили су Лука Алексић и Алекса Златановић.

Karate
Појединачно злато Емина Младеновић, сребро Милица Јовановић

Када је реч о катама екипно, златне медаље освојили су ката тимови: „Шуматовац 1” (Милица Јовановић, Емина Младеновић и Јана Ристић) и „Шуматовац 2” (Александар Цветковић, Данило Вучевић и Иван Удовичић). У катама екипно сребрне медаље припале су ката тиму „Шуматовац 3” у коме су биле: Мартина Ђорђевић, Емина Младеновић и Јана Ристић, док су бронзана одличја освојили ката тимови „Шуматовац 4” (Кристина Павловић, Теодора Павловић и Милица Миловановић) и „Шуматовац 5” (Лука Ђорђевић, Петар Живковић и Лука Алексић).

‒ Резултати које смо постигли на Првенству Србије најбоља су потврда да се у клубу добро ради. Освајачи медаља у појединачном пласману у свим категоријама добиће позив да учествују на Европском првенству у Решити у Румунији, од 22. до 24. јуна‒ каже председник Карате клуба „Шуматовац”, Дејан Вуксановић.

Иначе, на првенству Србије наступило је око 350 такмичара из 24 клуба.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − 8 =