obuka

Obuka prvaka o ponašanju u saobraćaju

Savet za bezbednost saobraćaja na putevima u opštini Aleksinac nastavio je sa dosadašnjom, višegodišnjom, dobrom praksom. Nakon što su prošle godine matičnim školama dali poligone, danas su za prvake u Osnovnim školama „Desanka Maksimović” u Katunu i „Vožd Karađorđe” u Aleksincu organizovali predavanja o ponašanju u saobraćaju. Ovom prilikom mališanima je o bezbednosti i opasnostima govorio Dušan Radosavljević, profesor na departmanu za saobraćaj u Visokoj tehničkoj školi Niš. obuka

‒ Ovaj vid predavanja na poligonima bitniji je za decu koja idu u seoske škole, jer deca iz grada su već imala priliku da se upoznaju sa ovom vrstom signalizacije. Međutim, sa ovim lepim vremenom počeli su radovi u polju, pa smo celu priču usmerili na to kako deca treba da se ponašaju, gde i pod kakvim uslovima mogu da se voze na traktoru. Još jednu temu današnjih predavanja uslovila je izmena zakona o saobraćaju koja je stupila na snagu početkom ovog meseca. Shodno tome, govorili smo da su se pravila vožnje dece u sedištu do treće godine izmenila i sada su u obavezi da se deca voze u sedištu dok ne porastu do 135 centimetara visine – kaže profesor Radosavljević.

obuka

Prema najavama nadležnih, slični edukativni časovi sutra će biti održani i za prvake u Osnovnim školama „Vuk Karadžić” u Žitkovcu i „Ljupče Nikolić” u Aleksincu.

obuka

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fourteen + 17 =