Obeležen dan škole u Loćiki: U susret stogodišnjici

Direktorka škole Zorica Jordanov

Učenici i zaposleni u OŠ „Aca Sinadinović“ u Loćiki juče su proslavili Dan škole i 99. godišnjicu postojanja i rada. Za goste, roditelje i nekadašnje radnike škole đaci i nastavnici ove osmoletke pripremili su prigodan kulturno-umetnički program, kojim su krunisane sve ovonedeljne aktivnosti u sklopu proslave. Učenicima koji su ostvarili odlične rezultate na takmičenjima kao i njihovim nastavnicima uručene su pohvalnice i knjige, a sve njih, prema rečima direktorke škole Zorice Jordanov, očekuje i nagradna ekskurzija.

-Dan škole je prilika da sumiramo rezultate naših učenika na koje smo veoma ponosni, kao i na njihove nastavnike, koji su njihova prva podrška. I ove školske godine naši učenici su učestvovali na brojnim takmičenjima i postigli zapažene rezultate. Istakla bih uspehe na Književnoj olimpijadi, na ‘Čitalićima’, na ‘Misliš’, na takmičenjima iz istorije, iz ruskog jezika, na takmičenju ‘Šta znaš o saobraćaju’, kao i na sportskim nadmetanjima – rekla je Zorica Jordanov.

Pored matičnog, ova škola ima 12 isturenih odeljenja, od kojih se u četiri obavlja osmorazredna nastava. I pored tendencije smanjenja broja učenika u mnogim seoskim školama, prema rečima Jordanov, ne očekuje se drastično manji broj đaka koji će na jesen krenuti u prvi razred.

Osim adaptacije fiskulturne sale u Tešici i uređenja škole u Grejaču, u narednom periodu se očekuju i brojne aktivnosti vezane za 2019 – godinu jubileja, kada će ova ustanova obeležiti vek postojanja.

Jedan komentar

  1. Svaka cast na organizaciji. Sledece godine neka bude jos bolje i lepse. Odusevili su me i ucenici i nastavnici. Hvala!!!

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fifteen − 4 =