NATO agresija

Obeležena 19. godišnjica NATO agresije (FOTO)

U Aleksincu je večeras obeležena 19. godišnjica NATO bombardovanja SR Jugoslavije, a skup je simbolično počeo sirenama za uzbunu. Prisutni zvaničnici i građani zapalili su sveće odajući počast svim stradalima tokom NATO agresije 1999.

‒ Dosta ste nam ubijali, dosta ste nam porušili, mnogo ste nam uzeli, vreme je da nam nešto date i da pre toga priznate sopstveni zločin i da ste Predraga, Gvozdena, Dragicu i svih ostalih 2.500 ljudi sa imenima ubili zbog politike. Partnerstvo hoćemo, članstvo u NATO nećemo, bilo bi previše soli na ljutu srpsku ranu – poručio je predsednik Aleksandar Vučić sa skupa u Aleksincu.

NATO agresija

Prisutnima se obratio i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i doktor Bratislav Miladinović, kome su u bombardovanju Aleksinca 5. aprila 1999. godine stradali otac, majka i sestra.
Nakon izvedbe kompozicije „Vostani Serbije” oglasile su se sirene za prestanak opasnosti, čime je završena državna komemoracija povodom 19. godišnjice NATO agresije, pod nazivom „Oprostićemo, ako budemo mogli, zaboraviti, samo ako nas ne bude bilo”.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × 2 =