Dani Gordane Brajović

Novo ruho književne manifestacije

Rok za učešće na konkursu „Književni susreti Gordana Brajović” ističe 31. januara. Do tada, na adresu Centra za kulturu i umetnost mogu da se šalju predlozi za najbolju knjigu namenjenu mlađem i starijem dečjem uzrastu bez obzira na književni rod, kao i radovi učenika u kategoriji dečjeg stvaralaštva iz oblasti proze i poezije. Zadata tema za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola bila je „Džep za uspomene”. Stariji osnovci, od petog do osmog razreda, pisali su na temu „Kišobran za dvoje”, dok su srednjoškolci svoje književne domete mogli da iskažu na temi „To sam ja”.

Ovogodišnji, inače 21. po redu Književni susreti „Gordana Brajović” u mnogome će se razlikovati od prethodnih.

Ušli smo u treću deceniju održavanja ove manifestacije i odlučili smo da ona dobije malo modernije boje. Program će trajati pet dana i biće ispunjen zabavnim radionicama za osnovce, biće otvorena izložba o životu i radu Gordane Brajović, a na tribini će govoriti stručnjaci i profesori koji se bave dečjom književnošću kao i svi oni koji su poznavali ovu pesnikinju i koji poznaju njeno stvaralaštvo – kaže direktorka Centra za kulturu i umetnost Maja Radoman Cvetićanin i posebno ističe da će za nagrađene učesnike koji nisu iz naše sredine, biti obezbeđen smeštaj.

Dani Gordane Brajović
Foto iz arhive: Druženje sa pesnicima

Nešto drugačija i duža manifestacija pružiće priliku da se nagrađeni mladi stvaraoci dva dana druže sa pesnicima, da sa njima posete rodnu kuću Gordane Brajović u Subotincu, kao i učenike u seoskim školama.
Poslednjeg dana manifestacije nakon uručenja nagrada, polaznici Studija glume CKU izvešće predstavu po scenariju pesnikinje Violete Jović.

Među počasnim gostima ovogodišnjih „Književnih susreta Gordana Brajović” biće pesnici Vladimir Andrić, Vesna Aleksić, Uroš Petrović i Boško Lomović, prošlogodišnji laureat.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

13 − 2 =