Preduzeće za puteve

Novi kamion olakšao čišćenje

Ovih dana za aleksinačke putare, reklo bi se, nema zime. Po ugledu na ostala putarska preuzeća u Srbiji, početkom godine nabavljen je novi kamion popularni „Iveco Trakker”, koji je tokom proteklih dana znatno olakšao čišćenje opštinskih saobraćajnica od snega. Aktuelni snežni talas, prvi put je na teren izveo novo vozilo putara, a kako kažu, investicija nabavljena subvencijama opštine, pokazala se kao pametan potez.

Novi kamion je bolji i što se tiče udobnosti i kada je reč o čišćenju snega. Smetove u Mozgovu i Bradarcu sam čistio bez problema i dobro je što iz kabine može da se kontroliše pomeranje raonika levo i desno, što nije slučaj kod FAP-a, gde sve mora ručno da se podesikaže vozač u Javnom preduzeću za puteve Ivica Dimitrijević.

Kamion je nosivosti negde oko 20 tona, a raonik je širi za oko pola metra od naših starih raonika. Bez problema smo rešavali sve smetove na putevima, s obzirom da je reč o savremenom troosovincu. Jedino je bilo malo problema, zbog gabaritnosti kamiona, da se priđe nekim deonicama u Gornjem Adrovcu i Prekonozima, gde su uzani putevi i brdovit kraj, inače sve ostale deonice ovaj kamion veoma lako održava potvrdio nam je i direktor Javnog preduzeća za puteve Miloš Milošević.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fifteen + seventeen =