Preduzeće za puteve

Нови камион олакшао чишћење

Ових дана за алексиначке путаре, рекло би се, нема зиме. По угледу на остала путарска преузећа у Србији, почетком године набављен је нови камион популарни „Iveco Trakker”, који је током протеклих дана знатно олакшао чишћење општинских саобраћајница од снега. Актуелни снежни талас, први пут је на терен извео ново возило путара, а како кажу, инвестиција набављена субвенцијама општине, показала се као паметан потез.

Нови камион је бољи и што се тиче удобности и када је реч о чишћењу снега. Сметове у Мозгову и Брадарцу сам чистио без проблема и добро је што из кабине може да се контролише померање раоника лево и десно, што није случај код ФАП-а, где све мора ручно да се подесикаже возач у Јавном предузећу за путеве Ивица Димитријевић.

Камион је носивости негде око 20 тона, а раоник је шири за око пола метра од наших старих раоника. Без проблема смо решавали све сметове на путевима, с обзиром да је реч о савременом троосовинцу. Једино је било мало проблема, због габаритности камиона, да се приђе неким деоницама у Горњем Адровцу и Преконозима, где су узани путеви и брдовит крај, иначе све остале деонице овај камион веома лако одржава потврдио нам је и директор Јавног предузећа за путеве Милош Милошевић.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − 15 =