Dom kulture

Niški „Konstantin” na „Danima aleksinačke kulture”

Na ovogodišnjim „Danima aleksinačke kulture”, koji počinju naredne nedelje aleksinačku publiku očekuje bogat muzički i kulturni program, a organizatori se nadaju da će vremenske prilike dozvoliti da se deo programa održi na otvorenom.

Ovogodišnje Dane aleksinačke kulture, otvoriće jedan od najstarijih horova u Srbiji, Mešoviti hor „Šumatovac”, koji je još davne 1887. godine oformljen u Aleksincu. Na otvorenom je planirano i održavanje koncerta Angusa i aleksinačkog rok benda Light off.

‒ U slučaju kiše koncerti će se održati u zgradi Doma kulture. Nadamo se lepom vremenu i mogućnosti da još nekoliko dana produžimo ‘Kulturno leto’ i deo programa održimo na platou ispred biblioteke – poručuju organizatori.

Jedno od večeri tokom „Dana aleksinačke kulture” biće posvećeno preminulom pesniku Dejanu Jovanoviću Crnom, koje će po tradiciji prirediti Angus i prijatelji.

Deo programa manifestacije je i obeležavanje velikog jubileja aleksinačke bolnice. Povodom 125 godina ove ustanove u Domu kulture biće otvorena izložba posvećena aleksinačkom zdravstvu i promovisana knjiga „Zdravstvo u Aleksincu i okolini 1836-2018”. Ovim povodom biće upriličena i svečana akademija u velikoj sali Doma kulture.

‒ Pozivamo sve naše sugrađane da u što većem broju podržimo one koji čuvaju naše zdravlje i zajedno proslavimo ovaj značajan jubilej, ne samo za ustanovu, nego za ceo grad i opštinu – kažu u Centru za kulturu.

Ovogodišnje „Dane aleksinačke kulture” zatvoriće veče Mešovitog hora „Pevnica” posvećeno aleksinačkom kompozitoru Jovici Gavriloviću. Kao specijalni gost ove večeri najavljen je niški hor „Konstantin”.

‒ Dani aleksinačke kulture osmišljeni su tako da ovdašnja udruženja predstavljaju kulturni program našeg grada. Svi programi su besplatni, a verujemo da je svaki od njih originalan i interesantan na svoj način– poručuju organizatori manifestacije.

Program:

Ponedeljak, 17.9. u 20:00 – Plato ispred Biblioteke
Koncert Aleksinački mešoviti hor „Šumatovac”

Utorak, 18.9. u 21:00 – Kafe Doma kulture
Sećanje na Dejana Jovanovića – Crnog,
Angus i prijatelji

Sreda, 19.9. u 19:00 – Plato ispred Biblioteke
Koncert Angus / Lights Off

Četvrtak, 20.9. u 19:00 – Dom omladine
Otvaranje izložbe i promocija knjige „Zdravstvo u Aleksincu i okolini 1836-2018.”

Petak, 21.9. u 11:00 – Velika sala Doma kulture
Akademija – 125 godina od osnivanja Opšte bolnice u Aleksincu

Ponedeljak, 24.9. u 20:00 – Velika sala Doma kulture
Veče Jocinih melodija – Hor „Pevnica” i hor „Konstantin”

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 × 3 =