Trajković

Nikola među deset najboljih na Starom kontinentu

Nikola Trajković, član aleksinačkog Džudo i džiu-džicu kluba „NiF” i novi član reprezentacije Srbije, osvojio je deveto mesto u generalnom plasmanu na Evropskom prvenstvu u džiu-džici koje je od 1. do 3. juna održano u poljskom gradu Gljivice.

‒ Ovo je za Nikolu, koji se takmičio u kategoriji – 85 kilograma, bio više nego uspešan debi i odličan rezultat, tim pre jer se, kao najmlađi takmičar u seniorskoj konkurenciji, plasirao među deset najboljih na Starom kontinentu. Imao je tri meča i ostvario jednu pobedu i dva poraza, kaže jedan od trenera u NiF-u, Dragan Trajković.

‒ Nažalost, u repesažu, u prvih 30 sekundi meča protiv reprezentativca Crne Gore Arse Milića, bivšeg svetskog prvaka u džudou u juniorskoj konkurenciji, Nikola je obnovio staru povredu desne prepone i nakon dve intervencije lekara nastavio meč, ali nije pobedio. Samim tim ispao je iz trke za medalju. Ovakva povreda zahteva strogo mirovanje koje će ga odvojiti od strunjače najverovatnije u naredna dva meseca ‒ kaže Dragan Trajković.

Inače, na Evropskom prvenstvu u džiu-džici u Gljivicama, koje su poznate i kao rodni grad fudbalera Lukasa Podolskog, nadmetali su se takmičari iz 22 države.

Foto sa naslovne: Privatna arhiva 

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 × 1 =