galija

Неша „Галија” пред сутрашњи концерт: Алексинац је мој крај

Пет година након концерта на стадиону за мале спортове у Алексинцу, нишка „Галија” поново свира у нашем граду. Овог пута, у мањем простору и у акустичној верзији, „Галијине” хитове представиће браћа Ненад и Предраг Милосављевић и гитариста Горан Вучетић. Концерт ће бити одржан сутра (19. априла) у Дому културе, а почиње у 20 часова.

‒ Као и сваки и овај концерт има неку своју драматургију која се, пре свега, заснива на познатим песмама, поента је само што ће бити изведен у акустичној верзији. С обзиром да се одиграва у затвореном простору има неку посебну причу и чини ми се да у оваквим варијантама текст неупоредиво више долази до изражаја. Концерт је више слушалачки мада, наравно, хитови ће бити свирани тако да ће публика имати прилике да пева заједно са нама – објашњава фронтмен групе Ненад Неша Милосављевић.

Са досадашњих концерата у Алексинцу Нешу везују лепе успомене и каже да се, с обзиром на близину његовог родног Ниша, и овде осећа као код куће.

‒ То је мој крај и не могу да направим неку дистанцу као према неком другом граду. Просто, свирати код куће има неко посебно осећање које се само ту јавља. Моја сећања везана за Алексинац иста су као и када је реч о Нишу. Искуство је више него прелепо – истиче Неша.

Група „Галија” недавно је новим сингловима најавила и нови албум. Нажалост публика у Алексинцу неће моћи да их чује, с обзиром да још нису прилагођени концертном извођењу. Према Нешиним речима албум ће светлост дана угледати 3. маја, а премијера нас очекује на јесен. Овом приликом најавио је и велики концерт у нишкој хали Чаир 28. септембра, када ће, поред промовисања нових песама, група „Галија” обележити и 40 година од објаве првог албума.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − 1 =