Laibach - Marija Kalas - v2

Na Nišvil filmskom festivalu 100 filmova

Filmski program ovogodišnjeg „Nišvil muvi samita” započeće u nedelju, 5. avgusta, na dve lokacije, Letnjoj pozornici u Niškoj Tvrđavi i na Trgu Kralja Milana.

Na Letnjoj pozornici program počinje u 20:30 srpskom premijerom dokumentarnog filma „Marija Kalas” reditelja Toma Volfa, a nakon njega biće prikazan „Liberation Day”, film o kultnoj grupi Lajbah, snimljen povodom prvog rok koncerta održanog u Severnoj Koreji. Pre prikazivanja filma o Mariji Kalas, biće priređen i operski omaž, verovatno najvećoj operskoj pevačici svih vremena.

Ekskluzivno na Nišvilu, projekciji filma „Liberation Day” prisustvovaće i kompletna postava grupe Lajbah, koja će posle filma održati celovečernji koncert.

Na Trgu Kralja Milana od 20:30 biće prikazan prošlogodišnji laureat, film „Đango”, kao i dokumentarni film o Nišvilu.

Ulaznice su u pretprodaji od četvrtka, 12. jula, a prvih 500 prodavaće se po promo ceni od 750 dinara, navode organizatori. Nakon toga ulaznice će koštati 1.000, a na dan svečanog otvaranja, odnosno 5. avgusta, 1200 dinara.

Prodajna mesta OVDE 

Na ovogodišnjem Nišvil filmskom festivalu biće prikazano 100 filmova u revijalnom i takmičarskom programu, među kojima će na Letnjoj pozornici i u sklopu Drajv-in muvi programa svi vlasnici automobila moći da na parkingu niške auto pijace pogledaju i filmove o Dejvidu Boviju, Morisiju i Grejs Džons.

Stručni žiri će i ove godine dodeliti specijalnu nagradu za najbolje izvođenje filmske muzike.

Izuzev za otvaranje 5. avgusta na Letnjoj pozornici, projekcije svih ostalih filmova na ostalim scenama biće besplatne, napominju organizatori.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four × 3 =