rudnik

Na marginama subotnjeg događaja: Razgovor o Rudniku sa republičkim funkcionerima

Boravak državnog vrha Srbije, kao i predsednice Vlade Ane Brnabić sa većim brojem ministara, rukovodstvo aleksinačke samouprave iskoristilo je i za razgovor o aktuelnim društvenim i privrednim problemima u opštini Aleksinac.

‒ Otvorena je mogućnost da sa nadležnim ministarstvom razgovaramo o delu kasarne prema autoputu, tačnije da proširimo zemljište koje možemo ponuditi potencijalnim investitorima. Bilo je razgovora i o projektu ‘Dubrava’ i mogućnosti otvaranja nove jame i eksploatacije uglja koji imamo za sirovinsku osnovu – kaže predsednik opštine Nenad Stanković, koji je sa ministrima razgovarao uz prisustvo svog zamenika Čedomira Rakića, predsednika Skupštine Opštine Grujice Veljkovića i narodnog poslanika Dalibora Radičevića.

Prema predsednikovim rečima, ministri su pokazali razumevanje za probleme i potrebe koje su im predočili čelnici opštine, otvarajući prostor za dalje pregovore.

‒ Svakako da će biti novih kontakata, negde smo razgovarali o temama koje su kod nas prisutne već duže vreme, ali smo otvorili i neke nove. Dalje nam preostaje da probamo da ono što smo dogovarali operacionalizujemo na opštu korist građana. Ono čime sam ja zadovoljan je to da su najodgovornija lica, pre svega, ministri razumeli naše potrebe i pokazali dobru volju da to bude upravo onako kako našoj opštini odgovara – kaže prvi čovek aleksinačke lokalne samouprave.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

thirteen − one =