rudnik

На маргинама суботњег догађаја: Разговор о Руднику са републичким функционерима

Боравак државног врха Србије, као и председнице Владе Ане Брнабић са већим бројем министара, руководство алексиначке самоуправе искористило је и за разговор о актуелним друштвеним и привредним проблемима у општини Алексинац.

‒ Отворена је могућност да са надлежним министарством разговарамо о делу касарне према аутопуту, тачније да проширимо земљиште које можемо понудити потенцијалним инвеститорима. Било је разговора и о пројекту ‘Дубрава’ и могућности отварања нове јаме и експлоатације угља који имамо за сировинску основу – каже председник општине Ненад Станковић, који је са министрима разговарао уз присуство свог заменика Чедомира Ракића, председника Скупштине Општине Грујице Вељковића и народног посланика Далибора Радичевића.

Према председниковим речима, министри су показали разумевање за проблеме и потребе које су им предочили челници општине, отварајући простор за даље преговоре.

‒ Свакако да ће бити нових контаката, негде смо разговарали о темама које су код нас присутне већ дуже време, али смо отворили и неке нове. Даље нам преостаје да пробамо да оно што смо договарали операционализујемо на општу корист грађана. Оно чиме сам ја задовољан је то да су најодговорнија лица, пре свега, министри разумели наше потребе и показали добру вољу да то буде управо онако како нашој општини одговара – каже први човек алексиначке локалне самоуправе.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 1 =