Napredak ubedljiv u Leskovcu

KK Napredak Bosforus savladao je domaću ekipu Zdravlja sa 77:103 (22:12, 15:31, 28:28, 12:32). Do četvrtog uzastopnog trijumfa Aleksinčane je predvodio Marko Stevanović sa ubačenih 26 poena (indeks 34). Napredak je loše ušao u meč, izgubio prvu deonicu, da bi u narednih 30 minuta demonstrirao silu nad domaćim timom.

Sam početak meča bio je veoma loš po aleksinački sastav. Brzoplete i bezidejne ideje u napadu Napretka, dale su vetar u leđa Leskovčanima, koji su na krilima odličnog šuta van linije 6,75 dobili prvu četvrtinu sa 22:12.

Od drugog perioda, stvari se na terenu drastično menjaju u korist našeg tima. Napredak i dalje nije imao pogođenu trojku, ali agresivnija igra u odbrani, kao i pametnija rešenja u napadu donose veliku prednost u ovih 10 minuta, koje je Napredak dobio sa 31:15. Prve poene u ovom delu utakmice, tim iz Leskovca postigao je tek nakon 6 minuta igre. Ono što je sprečilo veću katastrofu Zdravlja u prvom delu meča, jeste njihova odlična realizacija u šutu za tr (8/16).

Treća deonica nije donela nikakve promene, što na terenu – što na semaforu. Aleksinačka ekipa uspešno je zadržala stečenu prednost, a konačno je proradio i šut spolja.

U poslednjih 10 minuta, košarkaši Napretka ponovo su ”dodali gas”. U nekim momentima delovalo je da košarkaši Zdravlja ni na koji način ne mogu do poena, dok su na suprotnoj strani terena, Aleksinčani pogađali sa raznih pozicija. Vredi još pomenuti da je gostujući tim iz Aleksinca ostvario apsolutnu prevlast u skoku (38-20), te u ukupnom indeksu korisnosti (134-53).

Napredak Bosforus: Šikman 16 (11sk, 3as), Zornić 5, Jančić 18 (3sk), Stojković, Vidić, Stanisavljević 7 (4sk), Mitić 4, Stevanović U., Stevanović M. 26 (6sk, 4ukr), Bogavac 19 (10sk), Đurđević 8 (5as).

Napredak sada ima učinak od 6 poeda i 4 poraza i zauzima gornji deo tabele Druge lige Srbije. U narednom kolu, Aleksinčani dočekuju Žarkovo iz Beograda, koje ima pobedu manje.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eighteen − four =