foto: Marko Radić

Napredak slavio u ”revolveraškom” obračunu

Košarkaški klub Napredak JKP ostvario je pobedu protiv ekipe Proletera iz Zrenjanina 97:86 (26:29, 28:23, 25:14, 18:20). Utakmicu je obeležilo odlično šutersko veče obeju ekipa, kao i znatno angažovanija igra domaćina u trećoj deonici. Najefikasniji u Napretku bili su Nikola Raičević sa 23 poena, dok je Slaviša Bogavac ubacio poen manje. Na suprotnoj strani blistao je Aleksandar Petrović sa 28 postignutih poena.

Uvodna dva minuta susreta donela su niz poentiranja na obe strane terena, da bi tim iz Zrenjanina napravio prvu veću seriju (8:0) za vođstvo od 7:13 u korist gostiju. Nakon 5. minuta igre, trojkom Petrovića, Proleter Nafatags dolazi do novih +7 (9:16) što je, ispostaviće se, bila najveća njegova prednost u ovoj utakmici.

Nakon prve deonice – 26:29 u korist Zrenjaninaca.

Posle tri minuta igre u drugoj četvrtini, trojkom Vukadina Petrovića, Napredak prelazi u vođstvo – 35:34. Ubrzo je usledio odgovor na drugoj strani – trojka Alekseja Nešovića. Centri aleksinačkog kluba , Antonijević i Ilić, već u 37. minutu zarađuju svoje 4. lične greške, što je predstavljalo veliki problem za trenera Raičevića.

Poenima Dimitrija Raičevića, Napredak odlazi na veliki odmor uz prednost – 54:52.

Treću deonicu obeležavaju igrači naše ekipe. Nizale su se trojke Bogavca, Raičevića i Đorđević Marinkovića (dva puta), što je Napretku donelo seriju od čak 14:2, pa je na semaforu bilo sjajnih 67:52! Znatno bolja igra u odbrani i dobro građenje na defanzivnom skoku, sveli su iskusnu ekipu Proletera na svega 14 poena u trećoj četvrtini. Faul Alekseja Nešovića, potom i tehnička greška istom igraču, bili su povod za produbljenje agonije kod gostujućeg tima. Trojka Nikole Raičevića, donosi njegovom timu velikih 73:58. Pokušao je odličan sastav Proletera da se vrati u igru, ali usledile su nove trojke Napretka – Bogavac i D. Raičević pogađaju jedan za drugim za novih +15. Napredak je ovaj period dobio sa ubedljivih 25:14.

foto: Marko Radić

Najviše što su gosti uspeli u ostatku susreta, desilo se u 32. minutu. Proleter je uspeo da serijom pogodaka smanji zaostatak (81:76).  Uzvratili su izabranici Nebojše Raičevića još snažnije (serijom 9:0) i ugasili poslednju nadu Proletera da može do egala u završnici utakmice – 90:76. Petar Lambić postiže poene za goste iz Zrenjanina, i na taj način postavlja konačni rezultat – pobeda Napretka 97:86.

Trener Raičević na ovom susretu nije mogao da računa na Vojkana Milinčića i Nikolu Prokića, dvojicu važnih prvotimaca u igri Napretka.

Bila je ovo druga pobeda za aleksinački klub, nakon 3 odigrana kola. Narednog vikenda, košarkaši Napretka idu u Lazarevac, gde će odmeriti snage sa Kolubarom, timom koji ne zna za poraz u dasadašnjem toku Druge lige Srbije.

 

 

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × 4 =