Napredak rutinski protiv Akdemika

Košarkaši Napredak Bosofrusa ubedljivo su savladali Akademik iz Srbobrana 91:74 (31:15, 20:24, 21:21, 19:14). Najefikasniji u timu domaćina bio je Slaviša Bogavac sa 25 poena. Na kraju prvog dela košarkaške Druge lige Srbije, aleksinački tim zauzima četvrtu poziciju na tabeli, sa učinkom 8:5.

U, ne naročito atraktivnoj, utakmici 13. kola Druge lige Srbije, Napredak je došao do sigurne pobede protiv gostujućeg Akademika. Već nakon prvih 10 minuta igre, Napredak je vodio sa velikih 31:15. U nastavku su košarkaši iz Srbobrana uspeli u nekoliko navrata da smanje zaostatak na jednocifrenu razliku, ali ne i da u potpunosti preokrenu rezultat. Napredak Bosforus u ovom susretu nije mogao da računa na dvojicu važnih prvotimaca, Marka Stevanovića i Nenada Đurđevića, koji imaju lakših zdravstvenih problema. Osim Slaviše Bogavca (25 p, 5sk), dvocifreni u redovima aleksinačkog tima bili su još Nikola Jančić (22p, 7sk, 4as, 4ukr), Stevan Zornić (18p), Dragoljub Šikman (13p, 8sk, 3ukr) i Stefan Stanisavljević (12p, 3as).

Sledi jednomesečna pauza, a prvi susret u drugom delu, Napredak igra na svom terenu, protiv Mladosti iz Smederevske Palanke.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fourteen − 7 =