Napredak poklekao u poslednjoj deonici

Košarkaši Napredak JKP-a poraženi su od niškog Konstantina 78:64 (21:21, 20:18, 19:15, 18:10). Susret je bio prilično ujednačen tokom 30 minuta igre, ali u poslednjoj deonici aleksinački klub gubi priključak za protivnikom. Najefikasniji u Napretku bio je Slaviša Bogavac sa 14 postignutih poena.

Sam početak utakmice nagovestio je da će susret starih znanaca biti veoma dinamičan. Ređali su se poeni na obema stranama terena, s tim što je domaći sastav mnogo bolje služio šut za tri poena. Prvu pokušaj sa distance pogađa Bogavac u 4. minutu utakmice i donosi svom timu prednost od 7:11. Domaća ekipa uspeva da se vrati serijom 9:0 i naposletku, još jednom trojkom, izjednači rezultat na kraju prve deonice – 21:21.

U drugoj četvrtini oba tima nisu postigla poen puna dva minuta, a potom je usledila nova serija Konstantina (8:0). Vukadin Petrović postiže prve poene za Napredak i to sa penala – 29:23 za Konstantin. Aleksinački košarkaši uzvraćaju sa šest vezanih poena, ali domaćin ponovo uspešno odoleva – 41:39 na poluvremenu, u korist niškog tima. Tokom treće deonice dosuđene su po tri line greške dvojici jako bitnih igrača Napretka, Slaviši Bogavcu i Nikoli Antonijeviću, te je trener Raičević bio prinuđen da značajno izmeni način igre u nastavku susreta.

Treća četvrtina nije donela ništa dobro našem timu. U 23. minutu susreta, Slaviša Bogavac je načionio faul u napadu, što je bila njegova 4. lična greška. Bogavac je morao na klupu, a zamenio ga je Nikola Prokić. U poslednjem minutu trećeg perioda isključen je zbog burniog protestovanja Vladimir Đorđević, povratnik u redove Konstantina. Bilo je 57:54 za domaće igrače, kada je na 2 sekunde do kraja četvrtine Aleksandar Ilić (nekadašnji igrač aleksinačkog tima) postigao trojku sa 3/4 terena. 60:54 u korist izabranika Marka Cvetkovića.

Po ulasku u poslednji period susreta, potpuni sunovrat Napretka. Bjelak i Spasov postižu trojke za ogromnih 72:54, dok je našem timu bilio potrebno gotovo punioh pet minuta da postigne poene. Napredak je tokom čitavog meča veoma slabo reagovao na protvničku igru ”iz pika”, dok u napadu nije bilo valjanog rešenja za veoma agresivnu igru košarkaša Konstantina, koji su imali mnogo veći broj uspešnih dodavanja (20:6) kao i procenat u šutu za tri poena (38% : 15%).

Obe ekipe nakon drugog kola imaju učinak od jedne pobede i jednog poraza. Napredak će u sledećem susretu ugostiti Proleter iz Zrenjanina, koji je do sada zabeležio identičan bilans.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fourteen + fourteen =