Napredak (ne)očekivano teško savladao Boljevčane

Košarkaški klub Napredak JKP savladao je ekipu Rtnja iz Boljevca rezultatom 76:70 (12:7, 23:23, 15:18, 26:22), u okviru 5. kola Druge lige Srbije. Domaći košarkaši uspeli su da tek u poslednjim minutima prelome meč u svoju korist. Napredak je predvodio Slaviša Bogavac sa učinkom od 18 poena uz 10 uhvaćenih lopti. Na suprotnoj strani, najbolji je bio Nenad Grujo. Bivši igrač Napretka ubacio je 21 poen.

Prošlo je više od 3 minuta igre, a da ni jedna od ekipa nije postigla svoje prve poene na utakmici. Prvo vođstvo Napretku doneo je Nikola Antonijević, nakon ofanzivnog skoka – 2:0.

foto: Marko Radić

U 6. minutu Bogavac je povisio na 4:0. Prve poene iz igre u ekipi Rtnja postiže Aleksinčanin, Aleksandar Miladinović, koji je tom prilikom postigao tri poena.

U izuzetno napetom prvom delu susreta, u kojem su oba tima zajedno ubacila 19 poena, Napredak je vodio sa 12:7.

U drugoj deonici usledila je znatno efikasnija igra na obe strane terena. Nikola Raičević je, nakon dve vezane trojke, na dva minuta do poluvremena doneo Napretku maksimalnih +11 – 31:20. Gostujući košarkaši imali su odgovor na nalet domaćina i na veliki odmor otišli sa znatno manjim zaostatkom – 35:30. Dugogodišnja uzdanica Aleksinčana, Aleksandar Miladinović, pogodio je šut za tri sa velike udaljenosti i na taj način postavio konačan rezultat na kraju prvog dela.

foto: Marko Radić

U 15 minuta pauze, ljubitelji košarke u Aleksincu imali su prilike da posmatraju revijalni meč pionira KK Napredak JKP.

Svako ko je, nakon Miladinovićeve trojke, strahovao od preokreta stanja na terenu – bio je u pravu. Ekipa iz Boljevca znatno bolje otvara treću četvrtinu i veoma brzo (4. minut) dolazi do serije od 11:2. Napretkovi košarkaši su u ovim trenucima pokazali visok stepen nervoze i bezidejnosti u napadu, pa su svoje pokušaje uglavnom svodili na šut iza linije 6,75.

Usledila je rezultatska klackalica, koja je potrajala do kraja ovog perioda. Iako je na semaforu stajalo 50:48 u korist domaćina, ovaj deo igre ipak je pripao Rtnju – 15:18.

foto: Marko Radić

Poslednja četvrtina donela je konačan rasplet na ovom meču. Slaviša Bogavac je, kao najsikusniji, preuzeo odgovornost i odigrao jako dobro poslednji deo susreta. Bogavac je u ovoj četvrtini postigao 10 poena, što je njegovom timu omogućilo da u poslednjim minutima mirno privede kraju ovu utakmicu. Valja istaći i jako dobru defanzivnu rolu Vojkana Milinčića (3 ukr. lopte), kao i uspešna razigravanja kapitena Raičevića (9 asistencija). Dvocifren u timu Napretka bio je i Jovan Đorđević Marinković, koji je postigao 12 poena.

foto: Marko Radić

Napredak JKP je ostvario treću ovosezonsku pobedu. Sledi utakmica u Kupu, gde će Aleksinčani odmeriti snage sa Pirotom. Ovaj meč igraće se u utorak (18 sati) u aleksinačkoj Sportskoj hali.

Inače, naredni prvenstveni susret, Napredak će igrati u Kraljevu. Protiv domaće Sloge.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

11 + fifteen =